1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ATEM Başkanı Akçam: Ev sahipleri artık vergi kaçıramayacak

ATEM Başkanı Akçam: Ev sahipleri artık vergi kaçıramayacak

featured
service

Son dönemde yükselen konut fiyatlarının ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ettiğini belirten Akçam, şöyle konuştu:

“Kirada yüzde 25 zam sınırının temmuz ayında sona ermesiyle kira fiyatları yüzde 20 yükseldi. İlerleyen süreçte de yükseliş devam edecek gibi gözüküyor. Bunun için çeşitli önlemler de devlet yetkililerince alınmaya devam ediyor. Yakın zamanda kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılacağı açıklandı. Biz hep kira kontratlarının resmi bir zeminde yapılması gerektiğini ifade ediyorduk.”

Evini izinsiz kiralayana 100 bin liralık ceza!

Kira kontratının elektronik ortamda yapılacak olmasının hem kiracılar hem de ev sahipleri için daha şeffaf ve daha güvenilir bir ortam hazırlayacağını söyleyen Akçam, şunları kaydetti:

“Başlayacak yeni uygulama ile de kayıt dışılık engellenmiş olacak. Çünkü birçok ev sahibinin beyan vermediği yani kirasını aldığı fakat bunun karşılığında devlete vergisini ödemediği Bakan tarafından da sık sık dile getiriliyordu. Yeni düzenleme ile ev sahipleri artık vergi kaçıramayacak.”

Ekonomik koşullar küçük esnafı zor durumda bırakıyor | 42 yıllık esnaf Şenol Topa acı tabloyu açıkladı

Akçam, kira sözleşmelerinde getirilen düzenleme ile kiralık işyeri ve konut fiyatlarının kontrolünün daha kolay olabileceğini belirterek, “Böylelikle piyasada haksız rekabet ve şişirilmiş kira bedelleri önlenebilecek. Ek olarak yeni düzenlemede kiracıların ve kefilinin de elektronik imza atması sağlanmalı, bunun yanı sıra kiracıdan alınan depozito, peşinat gibi unsurlar da elektronik ortamda yer almalıdır. Çünkü depozito, peşin kira gibi konularda da ev sahibi ile kiracı arasında sorunlar yaşanabiliyor.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATEM Başkanı Akçam: Ev sahipleri artık vergi kaçıramayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz