1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim

featured
service

Özel, CHP’nin mevcut kadrosunun yeterliliği konusuna da değinerek, “Bugünkü CHP grubunda veteriner, emekli vali gibi farklı mesleklerden temsilciler yok. Hayvancılığı konuşurken veterinerimizin olmaması eksiklik. Sendikacılar gibi farklı alanlardan temsilciler de kadromuzda yer almalı. Ön seçimleri bu doğrultuda düzenlemeliyiz” dedi. Türkiye’yi yönetmeye hazırlanan bir parti olarak, her meslek grubundan temsilcilerin önemine vurgu yaptı.

CHP’nin kurultay süreci hakkında da konuşan Özel, bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kurultaya katılacağını açıkladı. Özel, ayrıca Kuzey Kıbrıs’a yapılacak bir ziyaret için Kılıçdaroğlu’na da davette bulunduklarını, ancak programının müsait olmaması nedeniyle katılamadığını belirtti.

Erken seçim olasılığı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özel, “Yerel seçim sonuçlarını kullanarak erken seçim istemeyeceğiz. Ancak halkın ekonomik sorunları çözülmezse, geçim olmazsa seçim olur. Bugün seçim kararı alınsa ben dünden hazırım. Fakat erken seçim için teknik şartlar gerekli” dedi. Altılı Masa’nın da eleştirisini yapan Özel, “Her konuyu parlamenter sisteme bağlamak doğru değil. Halk, sorunların çözülmesini istiyor. Biz geldiğimizde, güçlü bir parlamenter sistem, kuvvetler ayrılığı ve bağımsız bir yargı vaat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sorulan soruya tekrar “Hayır” cevabını veren Özel, bu kararın kendisini bağlamasını istediğini belirtti. “Önceliğimiz, ülkeyi yönetecek kadroları inşa etmek” diyen Özel, Cumhurbaşkanı adayını erken açıklamanın doğru olmayacağını ifade etti ve önceliğin parti ve ülke için güçlü bir ekip kurmak olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz