1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mersin Silifke’de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı

Mersin Silifke’de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı

featured
service

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen ejder meyveleri hasat edilmeye başlandı. Bu meyve, yerel yaş meyve ve sebze alternatifleri arasında önemli bir yer edinmek amacıyla sera koşullarında üretiliyor.

Yerli ismiyle ejder meyvesi, yurt dışında “Dragon Fruit” olarak bilinen bu ürün, Çeltikçi Mahallesi’ndeki seralarda toplandı. Boyut ve renklerine göre ayrılan meyveler, kilogramı 120 liradan alıcılarla buluşuyor.

Üreticilerden Feza Önal, 7 yıl önce 3 dönümlük bir alanda başladığı yetiştiriciliği, yatırımcıların desteğiyle 35 dönüme çıkardığını belirtti. Kırmızı ve beyaz çeşitlerini ürettiklerini söyleyen Önal, “Elimizden geldiğince kaliteli ve organik ürün yetiştirmeye çalışıyoruz. Üretimden mutluyuz. Potansiyelimiz ve rekoltemiz gitgide yükseliyor. Alıcılar konusunda büyük sorun yaşamıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bir diğer üretici Taner Yılmaz, üretim veriminden memnun olduklarını belirtti. Yılmaz, “Bu yıl 2 dönümlük seramdan 3 ton ürün hasat etmeyi planlıyorum,” dedi.

Mersin’in Silifke ilçesinde yaş meyve ve sebze ürünlerine alternatif olması amacıyla örtü altında yetiştirilen ejder meyvesinde hasat dönemi başladı. “Pitaya” olarak da adlandırılan meyveler, boy ve renklerine göre ayrılıp sandıklara yerleştirilerek satışa sunuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mersin Silifke’de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz