1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurtulmuş: Tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyoruz

Kurtulmuş: Tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyoruz

featured
service

Başkan Kurtulmuş, “Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz. Tarihimizin her döneminden de birtakım ilhamlar alarak esas işimiz olan bu ülkeyi geleceğe doğru daha güçlü şekilde taşımak için mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etimesgut’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, Haluk Levent konseri ile kutlanacak

Geçmiş büyük mücadeleleri, büyük kahramanlıkları bir kere daha yakinen hissederek ve yeniden yaşayarak önemli bir tarihi yıl dönümüne tanıklık ettiklerini anlatan Kurtulmuş, “Bugün de ilk hücum emrinin verildiği Kocatepe’de, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni başlattıkları ve ardından 9 Eylül’de İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük kahramanlık destanının ilk işaretinin verildiği törene de şahitlik etmiş olduk.” diye konuştu.

Kurtulmuş, böylesine önemli tarihi olayların sadece geçmişi anlatmak için değil, buradan alınan derslerle geleceği daha güçlü şekilde kurabilmek için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

O günkü şartlar içerisinde, büyük yoklukların yaşandığını, dört bir tarafın işgalci emperyalistler tarafından işgal edildiğini ve bütün Anadolu’nun yok edilmesi için üstün gayretler sarf edildiğini anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Milletimizin açmış olduğu bu yolda, Allah’ın izniyle bu ülke, kıyamete kadar özgür insanların, kıyamete kadar büyük milletimizin yurdu olarak kalmaya devam edecek. Bu ülke her zaman daha ileriye gidecektir. Ağustos ayı bildiğiniz gibi bizim için kahramanlık destanlarının yazılı olduğu bir aydır. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve değerli devlet erkanı, Malazgirt’te, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde Sultan Alparslan Han’ın Anadolu topraklarını bizlere yurt olarak açtığı o büyük zaferi kutluyor. Bizler de ondan asırlar sonra, bizim yurdumuz olan ve kıyamete kadar bizim olacak bu toprakları korumak için verdiğimiz, o şanlı destanı, o direnişi Afyonkarahisar’da şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı yad ederek anıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt Zaferinde gündem oluşturan açıklamalar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurtulmuş: Tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz