1. Haberler
  2. Gündem
  3. Danimarka, Mali ve Burkina Faso’daki Büyükelçiliklerini Kapatırken 3 Yeni Misyon Açıyor

Danimarka, Mali ve Burkina Faso’daki Büyükelçiliklerini Kapatırken 3 Yeni Misyon Açıyor

featured
service

Danimarka, son yıllarda yaşanan askeri darbelerin etkisiyle Afrika’nın Sahel bölgesindeki büyükelçiliklerini kapatma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mali ve Burkina Faso büyükelçiliklerinin kapatılacağı belirtilirken, Senegal, Tunus ve Ruanda’da yeni misyonlar açılacağı duyuruldu.

Açıklamada, Danimarka’nın Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerini güçlendirmek üzere yeni bir stratejinin uygulamaya konulacağı vurgulandı. Mısır, Kenya, Güney Afrika, Nijerya ve Gana’daki büyükelçiliklerde de diplomatik personel ve kaynakların artırılacağı ifade edildi.

Afrika’nın uluslararası politikadaki rolünün geçmişe göre hiç olmadığı kadar önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 2050 yılı itibarıyla dünya nüfusunun önemli bir kısmının Afrika’da yaşayacağı öngörülüyor. Bu bağlamda Avrupa Birliği’nin Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerini güçlendirmesi gerektiği ifade edildi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Afrika’nın hangi yöne evrileceğinin yirminci yüzyılın en önemli dış politika sorularından biri olduğunu belirtti. Rasmussen, Danimarka’nın Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerine duyduğu bağlılığı vurgulayarak, Kıtada artan Çin ve Rus etkisine karşı cazip bir alternatif sunmaları gerektiğini kaydetti. Bunun için daha fazla yatırım yapacaklarını ve Afrikalı gençlerin Danimarka’da eğitim almalarını sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Danimarka, Mali ve Burkina Faso’daki Büyükelçiliklerini Kapatırken 3 Yeni Misyon Açıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz