1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara’da kuaför ve güzellik salonlarının “pazar” günü çalışma krizi!

Ankara’da kuaför ve güzellik salonlarının “pazar” günü çalışma krizi!

featured
service

Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Ankara ve İstanbul’daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı almıştı. Bu karar ilişkin anadolugazete.com.tr’ye açıklamada bulunan Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, “Alınan karardan çok mutluyuz, üyelerimizin yüzde 90’ı pazar günü dükkanlarının kapalı olmasını istiyordu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ankara Valisi Vasip Şahin’e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir karar verildi. Binlerce berber alınan karardan memnun, teşekkür ediyor, 3-5 kişi alınan karara karşı çıkıyor. Düzeni bozmak istiyorlar ancak pazar günü dükkanlarımız kapandığı için mutluyuz.” dedi.

Pazar günü evlenecek çiftleri mağdur etmek istemediklerini vurgulayan Kara, çiftler hangi kuaför, berber ve güzellik salonuna gitmek istiyorlarsa meslek odasından izin alması gerektiğini kaydetti.

Başkan Kara, sözlerine şöyle devam etti:

“Pazar günü evlenecek çiftler meslek odamıza gelip izin almaları gerekiyor. Çiftler odaya gelip hangi berber dükkânında tıraş ya da saç yaptıracaksa o dükkânı Oda’ya bildirecekler. Belli bir saat o dükkânlar açık olacak. Oda’nın izin verdiği kuaför, berber ve güzellik salonları belli bir saat açık olacak. Oda izin vermezse dükkânlar da açılmayacak.”

Başkan Kara, berberlere seslenerek, şunları kaydetti:

“Alınan karara uyulmalı. Lütfen alınan bu karara tüm esnafın uymasını rica ediyorum. Kimse kaybetmeyecek. Pazar günü dükkânı açan esnafa para cezası uygulanıyor. Yaklaşık 10 bin liraya yakın ceza var. Berber dükkanının kapatmasına kadar gidiyor.”

1 Temmuz’dan itibaren pazar günü dükkânların kapalı olduğunu anımsatan Kara, iş potansiyelinde düşüşün yaşanmadığını belirterek, “Tam tersine iş potansiyelimiz arttı. Esnafımızın iş potansiyeli arttı. Hafta içi dükkânda oturan esnaf artık iş yapıyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da kuaför ve güzellik salonlarının “pazar” günü çalışma krizi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz