1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uzmanlardan üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı!

Uzmanlardan üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı!

featured
service

Altınay, taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip emlak ofislerinde yapılan kiralamalarda, kira kontratlarının kiracı, ev sahibi ve varsa kefil ile birlikte düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kontratın yanı sıra tahliye taahhütnamesi alınması gerektiğini, ilk ay peşin olmak üzere 11 aylık senet düzenlemesi yapılmasının önemine dikkat çekti. Ev sahiplerinin genellikle kefil talep ettiğini hatırlatan Altınay, öğrencilerin bu durumu göz önünde bulundurarak sözleşmelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Bu evin kirası her ay değişiyor: Gram altınla ödeme

Kira sözleşmesinin yapılmasının ardından, ev sahibi veya emlakçının öğrencileri evden çıkarma talebinde bulunamayacağını hatırlatan Altınay, sözleşmenin 1 yıllık yapılacağını ve 11. ayın dolumunda noterden ihtarname çekilmezse kontratın otomatik olarak 1 yıl daha yenileneceğini ifade etti. Ev sahibinin, memur kefil getirilmemesi veya uygun bir kefil bulunmaması gibi gerekçelerle öğrencileri evden çıkarmaya çalışamayacağını vurguladı. Altınay, bu tür durumlarla karşılaşan öğrencilerin, Emlakçılar Odası veya Ticaret İl Müdürlükleri ile iletişime geçmeleri gerektiğini belirtti.

Evini izinsiz kiralayana 100 bin liralık ceza!

Öğrencilerin ev kiralarken dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda da uyarılarda bulunan Altınay, öncelikle evin ihtiyaçlara uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Evi beğenen öğrencilerin, mutlaka kira sözleşmesini emlakçıda Kira Yetkisi Sözleşmesi ile yapmaları, bu sözleşme yoksa ev sahibini çağırarak imza attırmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, kiralama işlemi sonrası Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yapılmasının ve elektrik, doğalgaz, su gibi aboneliklerin öğrenciler adına düzenlenmesinin önemini vurguladı. Altınay, ayrıca kiralanacak yerin güvenlik açısından da uygun olup olmadığının göz önünde bulundurulmasının öğrenciler için daha iyi olacağını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlardan üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz