1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Bitkisel hayatta yaşayacak’ denilen adam iki yıl sonra uyandı: Taş gibiyim! Yenilikçi ilaçlar, beyin hücrelerini aktivite etti

‘Bitkisel hayatta yaşayacak’ denilen adam iki yıl sonra uyandı: Taş gibiyim! Yenilikçi ilaçlar, beyin hücrelerini aktivite etti

featured
service

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ömer Karadaş, araç içi ve araç dışı kazalar, beyin damar hastalıkları, toksik maddelere maruz kalma, beyinde kanamalar ya da damar tıkanıklığının beyin hasarına yol açabildiğini söyledi.

Beyin hücrelerinin çok hassas olduğunu, oksijensizliğe çok az dayanabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Ömer Karadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Travmalarda, tüm beyin hücreleri ölmüyor, fonksiyonları bozulduğu için sanki ölmüş gibi değerlendirilebiliyor. Sağlam ya da fonksiyonu azalan beyin hücreleri güçlendirildiğinde bu hücreler ölen hücrelerin yerini alıp aradaki farkı kapatabiliyor. Bu nedenle, çeşitli nedenlere bağlı beyin hasarı gelişen hastalarda mutlaka ölmeyen hücrelerin güçlendirilmesi, hasar gören hücrelerin yenilenmesi ve fonksiyonlarının yeniden kazandırılmasına yönelik tedavilerin uygulanması önem taşıyor.”

Prof. Dr. Ömer Karadaş, kafa travmasına bağlı komaya giren hastalara uygulanan yenilikçi tedavilerle hasarlı beyin hücrelerinin güçlendirilerek konuşma, yemek yeme, hareket edebilme gibi temel fonksiyonları tekrar kazandırabildiklerini anlattı.

Erken dönemde başvuran ve daha çok genç hastalarda uygulanan medikal ve cihaz destekli tedaviler hakkında ise Prof. Dr. Ömer Karadaş, “Yenilikçi ilaçlar ve nöronların uyarılmasını sağlayan cihazları kullanarak beyin hücrelerini aktive ediyor ve hasar gören hücrelerin güçlenmesini sağlıyoruz” bilgisini verdi.

komaya-giren-biri-iyilesir-mi-bitkisel-hayattan-donus-var-mi-3.jpg

16 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu kafa travması geçiren ve komaya giren Zeki Can Akhun’a da medikal ve manyetik tedavilerin uygulandığını anlatan Prof. Dr. Ömer Karadaş, genç hastanın yaklaşık 2 yıl sonra komadan çıkarak iyileşme sürecine girdiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Bitkisel hayatta yaşayacak’ denilen adam iki yıl sonra uyandı: Taş gibiyim! Yenilikçi ilaçlar, beyin hücrelerini aktivite etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz