1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bütün sitelerde zorunlu oluyor! Sağlık Bakanlığı tarih verdi: Sitelere mini hastaneler kurulacak

Bütün sitelerde zorunlu oluyor! Sağlık Bakanlığı tarih verdi: Sitelere mini hastaneler kurulacak

featured
service

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Memişoğlu tarafından onaylanan ‘sitelere mini hastane’ projesi, Türkiye genelinde uygulanması için gerekli talimatlar verildi. Bu yeni düzenlemeyle, sitelerin ortak kullanım alanlarından biri Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilecek ve burada bir mini hastane ya da sağlık odası kurulacak.

Mini hastaneler sayesinde, tansiyon ölçümleri, düzenli enjeksiyonlar, yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıklar gibi hastane müdahalesine gerek duyulmayan sağlık durumları site içinde çözülebilecek. Bu uygulama ile şehir trafiği ve hastanelerdeki yoğunluk azaltılarak, sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, projeyle birlikte sağlık sektöründe istihdama önemli katkılar sağlanacağını belirtti. Mini hastaneler ve sağlık odaları için gerekli olan hemşire ve sağlık personeli toplu konut alanlarında istihdam edilecek. Bu, hem sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak hem de iş olanakları yaratacak.

sitelere-mini-hastane-zorunlulugu.jpg

Sağlık Bakanlığı’nın sitelere mini hastane zorunluluğu getirmesi, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak, salgın hastalıklarla mücadeleyi güçlendirmek ve şehir hastanelerindeki yoğunluğu azaltmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Projenin başarılı bir şekilde uygulanması, hem sağlık sektörüne hem de toplu konut alanlarında yaşayan bireylere birçok avantaj sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bütün sitelerde zorunlu oluyor! Sağlık Bakanlığı tarih verdi: Sitelere mini hastaneler kurulacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz