1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ekrem İmamoğlu yeni parti kuracak iddiası hız kazandı

Ekrem İmamoğlu yeni parti kuracak iddiası hız kazandı

featured
service

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çağrımıza uyarak Türkiye coğrafyasının her köşesinden ve 6 kıtadan ‘İktidar İçin Başkalaşım’ sayfamızı 1 milyondan fazla yurttaşımız ziyaret etti ve 100 binden fazla yurttaşımız başkalaşım ile alakalı görüş ve tekliflerini iletti. Cemiyet, CHP’de lider ve idaresinin değişmesini, bu başkalaşımın hem kuşak hem vizyon dingilinde olmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU YENİ PARTİ İÇİN ÇALIŞMADA

CHP daha önceki Milletvekili Barış Yarkadaş, Tv100 canlı yayınında Kılıçdaroğlu’na karşı başkaldırı sancağı açtığı ve İmamoğlu’nun da yeni parti kurmak için çalışma yaptığını belirterek, İYİ Parti ile ittifak kurmayı basitleştirecek yöntem üzerinde, “İmamoğlu’nun bugün attığı tweet nedensiz bir tweet değil. İmamoğlu önümüzdeki günlerde nasıl bir yol alacağına karar verecek. Şuan çok dar bir kurmay etrafıyla değerlendirmeler yapıyor. Nasıl bir yol haritası çizeceğine dair fikirler alıyor. Yanında akademisyenler, reklamcılar, ulusla ilişkiler uzmanları var. CHP’nin ehemmiyetli adları yok. ‘Yeni bir parti kursak nasıl olur’ müzakeresini yapıyorlar. ‘Acaba yeni bir parti kurarsak CHP içinden kaç milletvekili bizimle hareket eder’ mevzusunun içine de girdiler.” diye konuştu.

İDDİALARA GÖRE İKİ BÜRO TUTTU

Yarkadaş, laflarının devamında, “Kulağıma bazı şeyler geliyor Maslak da ve Sarıyer’de iki ayrı büro yakalandığı ve bazı akademisyenlerle çalışması devam ediyor. Ayrıca şuan kendisine de bir kamuoyu araştırmasını devam ettiriyor. CHP abonelerini arayarak ‘İmamoğlu sizce bu başkalaşımın neresinde olmalı’ biçiminde sualler soruyorlar. Çok rakamda dostumda beni arayarak firmanın adını verdi. Maslak’ta bir otelde 20-25 oda kapatıldı, orada çalışmalar yapıyorlar.” dedi.

İMAMOĞLU’NA UYARIDA BULUNDU

Laflarının devamında ise İBB başkanını uyaran CHP’li daha önceki vekil, “Şayet İmamoğlu gerçekten ‘Ben artık oldum, kitleler peşimden kazanç, ben böyle bir partiyi kurarım, yeni bir teşkilatlanma kavrayışıyla hareket ederim’ derse bu İmamoğlu açısından trajedi olur” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu yeni parti kuracak iddiası hız kazandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz