1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırgızistan’da Vergi Reformu ve Yolsuzlukla Mücadele Ekonomiyi Canlandırıyor

Kırgızistan’da Vergi Reformu ve Yolsuzlukla Mücadele Ekonomiyi Canlandırıyor

service

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, ülkede başlatılan vergi reformunun mafya ve yolsuzlukla mücadelenin bütçe gelirlerine olumlu yansıdığını açıkladı. Amangeldiyev, yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya gelerek, reformun etkilerini detaylandırdı.

Bakan Amangeldiyev, son iki yıldır süregelen reform çalışmalarının, güvenlik güçlerinin mafya ile yolsuzlukla mücadele etkinliğini artırdığını belirtti. Bakan, “Bu süreçler sonucunda, bütçe gelirlerimizde belirgin bir artış gözlemlendi,” şeklinde konuştu.

Bütçe gelirlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için üretim ve ihracatın önemine değinen Amangeldiyev, “Kar elbette önemlidir fakat üretim daha büyük bir öneme sahiptir. Yatırımcıları çekerek imalat sektörünü geliştirmek ve yeni istihdam olanakları oluşturmak birincil hedefimizdir,” dedi. Bakan, yıl sonuna kadar yaklaşık 133 işletmeyi faaliyete geçirmek istediklerini söyledi.

Yabancı yatırımcılara kapılarının açık olduğunu aktaran Amangeldiyev, “Ekonomimizin temel sektörlerine yatırım yapan her yatırımcıya, mevzuattaki istikrarı ve haklarının korunmasını vaat ediyoruz,” diye ekledi.

Bakanlığın resmi internet sitesinden edinilen verilere göre, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde bütçe gelirleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 108,7 artarak 677 milyar 100 milyon soma seviyesine ulaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırgızistan’da Vergi Reformu ve Yolsuzlukla Mücadele Ekonomiyi Canlandırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz