1. Haberler
  2. Gündem
  3. Venezuela’da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı

Venezuela’da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı

service

Venezuela Savcılığı, 28 Temmuz’daki devlet başkanlığı seçimlerinde muhalefet koalisyonunun adayı olan Edmundo Gonzalez’i, “yasalara itaatsizlik” suçlamasıyla bir kez daha ifadeye davet etti.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Savcılık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gonzalez’in 30 Ağustos Cuma günü Cumhuriyet Savcılığına çağrıldığını bildirdi. Ayrıca, eğer Gonzalez belirtilen tarihte savcılığa gitmezse hakkında “kaçma şüphesi” nedeniyle yakalama emri çıkarılabileceği aktarıldı.

Daha önce, Gonzalez’in savcılığa çağrıldığı tarihler 26 ve 27 Ağustos olarak belirlenmişti. Hakkında resmi kurumlara yönelik “itaatsizlik” ve “görev gaspı” iddiaları nedeniyle yürütülen ceza soruşturması sürüyor.

Gonzalez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, savcılığın çağrısına uymama sebebi olarak “can güvenliğinin olmaması” endişesini dile getirmişti.

Yerel basında yer alan iddialara göre, Gonzalez’in, Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu 28 Temmuz’daki seçimlerin galibi ilan eden Ulusal Seçim Konseyini (CNE) seçimde hile yapmakla suçlaması ve sonuçları geçersiz kabul etmesi, bu ceza soruşturmasının başlatılmasına sebep oldu.

CNE’nin 29 Temmuzda açıkladığı resmi sonuçlara göre, Maduro yüzde 51,20 oyla devlet başkanlığı seçimlerini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonunun adayı olan Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddettiklerini dile getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Venezuela’da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz