1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dün Ziyaret Etti, Bugün Tahliye Edildi: Özgür Özel’den ‘Dilruba’ Açıklaması

Dün Ziyaret Etti, Bugün Tahliye Edildi: Özgür Özel’den ‘Dilruba’ Açıklaması

featured
service

Özel’in paylaşımı şöyle:

“Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba’nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir. Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız.”

İzmir’deki bir sokak röportajında Instagram yasağını ve hükümetin politikalarını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarından tutuklanmıştı.

İki farklı suçlama nedeniyle cezaevinde bulunan Dilruba Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız’ın itirazı üzerine Dilruba Kayserilioğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itirazı ise reddetmişti. Cezaevine gönderilen Dilruba hakkında savcılık, oldukça hızlı bir iddianame yazdı ve iddianame kabul edilerek duruşma için 3 Eylül tarihi belirlenmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dün Ziyaret Etti, Bugün Tahliye Edildi: Özgür Özel’den ‘Dilruba’ Açıklaması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz