1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Adana’da Sürücü Adaylarına Sanal Gerçeklikli Eğitim

Adana’da Sürücü Adaylarına Sanal Gerçeklikli Eğitim

service

Adana’da, girişimci Tarık Arı tarafından geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü ile çalışan bir sürüş simülasyonu, sürücü kurslarında uygulamaya girdi. Bu yenilikçi proje, Çukurova Teknokent’te geliştirildi.

34 yaşındaki Tarık Arı, VR Drive Projesini, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Doç. Dr. Yasin Kaya’nın akademik danışmanlığında iki yıllık bir çalışma sonucunda hayata geçirdi. Proje, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın “Genç Girişimci Destek Programı” kapsamında desteklendi ve Tarık Arı, bu süreçte kendi yazılım şirketini kurmayı başardı.

Tarık Arı, AA muhabirine verdiği röportajda, sürücü adaylarının simülasyon içerisinde sanal eğitmenlerden sesli komut alarak araç kullandığını ifade etti. “Simülatörde pedal, vites, sinyal ve aynalar gibi her türlü detay bulunuyor. Sanal gerçeklik gözlüğü takıldığında, kullanıcı Adana’nın birebir çizilmiş haritasında sürüş yapıyor,” diye ekledi. Arı, bu deneyimin sürücü adaylarındaki korku ve endişeyi azalttığını belirtti.

Projenin akademik danışmanı Doç. Dr. Yasin Kaya, simülasyonun daha da geliştirilerek yeni özelliklerin ekleneceğini vurguladı. “Bu teknoloji, Türkiye’de sanal sürüş eğitimine öncülük edecektir,” dedi.

Sürücü kursu işletmecisi Alparslan Ceylan, simülasyonun avantajlarını vurgulayarak, eski simülatörlerin yerini alan bu yeni uygulama sayesinde araçların zarar görmediğini ve bakım maliyetlerinin düştüğünü belirtti. Sürücü adayı Merve Avcı ise, “Trafik korkusunu sanal ortamda yendim. Adana’nın caddeleriyle, simülasyon o kadar gerçekçi ki, komutlar oldukça öğretici,” şeklinde görüşlerini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da Sürücü Adaylarına Sanal Gerçeklikli Eğitim
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz