1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İç Borçlanma Planı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İç Borçlanma Planı

service

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek üç ay içinde toplam 550 milyar lira iç borçlanmayı planlıyor. Eylül ayında 177,6 milyar lira, Ekim’de 203,8 milyar lira ve Kasım’da 168 milyar lira iç borçlanma hedefleniyor.

Bakanlığın hazırladığı iç borçlanma stratejisine göre, Eylül ayında gerçekleşecek 177,6 milyar lira iç borçlanmanın 126,8 milyar liralık kısmı iç borç servisine karşılık gelecek. Ekim ve Kasım aylarındaki borçlanmalar ise sırasıyla 143,2 ve 120,2 milyar liralik iç borç servisine karşılık yapılacak.

Eylül’deki iç borçlanmanın 155 milyar liralık kısmının ihale yoluyla, 3,6 milyar liralık bölümünün doğrudan satışlardan ve 19 milyar liralık kısmının kamuya satışlardan gelmesi öngörülüyor. Ekim ve Kasım için de benzeri satış dağılımları bekleniyor.

Bu süreçte, toplam 272,9 milyar lira ödeme yapılması planlanmakta. Yapılacak ödemelerin 223,4 milyar liralık kısmı dış borç servisinden oluşacaktır.

Toplamda 19 tahvil ihalesi düzenlenecek, 3 kira sertifikası doğrudan satılacak ve 2 hazine bonosu yeniden ihraç edilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İç Borçlanma Planı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz