1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan Netanyahu’ya Direniş: Philadelphi Koridoru Tartışması Sürüyor

İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan Netanyahu’ya Direniş: Philadelphi Koridoru Tartışması Sürüyor

service

İsrail’in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas ile yürütülen esir takası müzakereleri doğrultusunda Mısır ile Gazze arasındaki Philadelphi Koridoru’ndaki işgalin sürdürülmesi hakkında alınacak resmi kararları eleştirdi.

Güvenlik Kabinesi’nde gerçekleştirilen bir toplantıda, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Philadelphi Koridoru’nda ordunun kalışıyla ilgili aldığı kararları oylamaya sunma isteği, Savunma Bakanı Gallant’ın tepkisini çekti. Gallant, bu durumun esir müzakereleri üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını belirtti.

Gallant, “Philadelphi Koridoru’nda kalmak veya esir takası yapmak arasında bir tercih yapılması gerektiğini” vurguladı ve ekledi: “İkisini bir arada gerçekleştirmemiz mümkün değil.”

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Mossad Direktörü David Barnea da Gallant’ın endişelerini paylaştı. Halevi, ordunun Philadelphi Koridoru’ndaki kalışına dair bir kararın, esir konusunu daha da karmaşık hale getireceğini ifade etti.

Bu konu, Netanyahu ile Gallant arasında uzun bir süredir süregelen bir gerilim kaynağı. Gallant, 27 Ağustos’ta koridorda bulunmanın güvenlik açısından sorun yaratmadığını öne sürerken, Netanyahu ise duruşunu koruyarak, Philadelphi Koridoru’ndan geri adım atmayacağını belirtti.

Netanyahu’nun Hamas ile esir takası görüşmelerine eklediği şartlar, uluslararası kamuoyunda da tartışmalara yol açarken, anlaşmanın sağlanamamasının arka planında yatan sebeplerden biri olarak gösteriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan Netanyahu’ya Direniş: Philadelphi Koridoru Tartışması Sürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz