1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Oto Yıkama İşi Neden Para Kazandırmıyor? Ünlü Uzmandan Kritik Uyarılar

Oto Yıkama İşi Neden Para Kazandırmıyor? Ünlü Uzmandan Kritik Uyarılar

featured
service

Oto yıkama işine girmeyi düşünenler için Turgut Yüksekdağ’dan kritik uyarılar geldi. Yüksekdağ, bu işin sanıldığı kadar kârlı olmadığını ve birçok kişinin hayal kırıklığına uğrayabileceğini belirtti. Sadece bir oto yıkama işletmesi açmanın yetmeyeceğini vurgulayan uzman, işin içinde seramik kaplama, PPF kaplama, detaylı temizlik, cam filmi gibi ek hizmetlerin de sunulması gerektiğini ifade etti.

Yüksekdağ, oto yıkama işinin kâr marjının düşük olduğunu matematiksel verilerle açıkladı. Oto yıkama işletmelerinin gelirleri, genellikle yüksek giderlerle dengelendiğinden, işletmecilerin kar elde etmekte zorlandığını söyledi. Ürün maliyeti, personel giderleri, kira, elektrik ve su gibi genel giderlerin, kazancı neredeyse tamamen erittiğini belirtti.

Bir oto yıkama işletmesinde çalışan bir personelin günde en fazla 10-12 araç yıkayabileceğini belirten Yüksekdağ, bu sayının çok da kârlı olmadığını ifade etti. Ortalama 200 TL olan bir yıkama fiyatıyla, bir personelin günlük getirisi 2400 TL civarında olsa da, giderler düşünüldüğünde bu rakamın oldukça yetersiz kaldığını vurguladı. Özellikle kira, elektrik, su ve personel maliyetleri, işletmenin kar elde etmesini zorlaştırıyor.

Yüksekdağ’a göre, başarılı olan oto yıkama işletmeleri genellikle sahibi tarafından işletilen, düşük kira ve kaçak işçi çalıştırma gibi maliyetleri minimumda tutabilen işletmelerden oluşuyor. Ayrıca, iş portföyünü genişleten ve PPF kaplama, seramik kaplama gibi emek yoğun ama kârlı hizmetler sunan işletmelerin başarı şansı daha yüksek. Yüksekdağ, bu işte başarılı olmak isteyenlerin sadece oto yıkama hizmetine odaklanmaması gerektiğini, iş portföyünü geniş tutarak gelirlerini artırmaları gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oto Yıkama İşi Neden Para Kazandırmıyor? Ünlü Uzmandan Kritik Uyarılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz