1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Gazi’li Filistin mesajı: Gözlerimizi nasıl kapatabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Gazi’li Filistin mesajı: Gözlerimizi nasıl kapatabiliriz

featured
service

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Filistin’deki mücadelesine dikkat çekerek, bu topraklarda Türkiye’nin gözlerini nasıl kapatabileceğini sorguladı. Ayrıca, törende açılışını yaptıkları yeni caminin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, MSÜ’deki diğer okul yerleşkelerinde yapımı devam eden camiler hakkında da bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Açılışını yaptıkları yaklaşık bin 500 kişi kapasiteli yeni caminin Kara Harp Okulu’na hayırlı olmasını dileğinde bulunan Erdoğan, “İnşallah yarın da Hava Harp Okulu camimizi hizmete vereceğiz. MSÜ’deki diğer okul yerleşkelerimizde 7 camimizin yapımı sürüyor” diye konuştu.

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin şunları kaydetti:

“Sözlerimin hemen başında sizlerle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Yaklaşık bin yıldır vatanımızın edebi muhafızlığını yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyorum. Büyük Zafer ile milletimizin bağımsızlık iradesi tescil edilmiştir. Cumhuriyetimize giden yolu açan bu zafer kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin bayramıdır.

Gazi Mustafa Kemal, Dumlupınar’da muzaffer ordumuza, ‘Meydan muharebesinde zalim bir ordunun asıl unsurlarını inanılmayacak kadar az bir zamanda imha ettiniz. Asil milletimizin fedakarlıklarına layık olduğunuzu ispat ediyorsunuz. Büyük Türk milleti istikbalinden emin olduğunda haklıdır. Herkesin aklını, yiğitliğini ve gayretini yarışırcasına göstermeye devam etmesini isterim. Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ demiştir. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı külliyemizde tertiplenecek özel programla Büyük Zafer heyecanını birlikte yaşayacağız. Ağustos ayını yine muhteşem bir zaferin coşkusuyla uğurlayacağız. Rabbim ordumuzu ve tüm güvenlik güçlerimizi muzaffer eylesin.

194205-45267.png

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere adlarını tarihe ve milletimizin kalbine yazdıran nice mümtaz şahsiyetler bu çatı altında eğitim görmüştür. Kara Harp Okulumuzdan yetişen nice vatan evlatları, terörle mücadeleden sınır ötesi operasyonlara kadar birçok zaferlere imza atıyor. Kahraman ordumuzun saflarına yeni çelikten bilekler ekliyoruz. Kara Harp Okulumuzdan bu yıl toplam 989 öğrencimiz mezun oluyor. Diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan her bir teğmenimizi tebrik ediyor, tek tek alınlarından öpüyorum. Mezunlarımızı en güzel şekilde yetiştiren hocalarımızı ve komutanlarımızı da tebrik ediyorum.”

“Tarihimiz boyunca devlet komutan, millet de asker olmuştur. Her Türk asker doğar” diyen Erdoğan, konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

“Bu sözü milletimizin bu topraklarda yürüttüğü varlık yokluk mücadelesi ile eşleşmiştir. Askerlik milletimiz için bir meslekten ziyade din için, vatan için, devlet ve bayrak için namus borcu olarak görülmüştür. TSK’mızın kodlarında hep bu anlayış hakimdir. Bugün de milletimizin ta kendisi olan TSK’mız, ülkemizin bağımsızlığının, milli birlik ve beraberliğimizin güvencesidir. Ordumuz ayrıca onurla taşıdığı ay yıldızlı bayrakla, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için de bir umut kaynağıdır. Bu akşam, külliyedeki programımızda yurt dışındaki kahraman askerlerimizle de kucaklaşacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Gazi’li Filistin mesajı: Gözlerimizi nasıl kapatabiliriz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz