1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aden Açıklarında Füze Saldırısı: ABD’den Husi İHA’larına Müdahale

Aden Açıklarında Füze Saldırısı: ABD’den Husi İHA’larına Müdahale

service

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Yemen’in güneyindeki Aden kenti açıklarında, bir geminin yakınında iki füze patladı. Olayla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, patlamaların meydana geldiği bölge, Aden’den 130 deniz mili uzakta yer alıyor.

Patlamaların ardından, geminin kaptanı, mürettebatın güvende olduğunu ve bir sonraki limana doğru yola çıktıklarını açıkladı. Olayla ilgili olarak inceleme başlatılırken, gemi mühendisleri ve kaptanlar, her türlü şüpheli durumu İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO) ile paylaşmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Öte yandan, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı duyuruda, son 24 saat içinde Husilere ait iki insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, bu İHA’ların ABD askeri kuvvetleri ve bölgedeki ticari gemiler için ciddi tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Husiler, İran tarafından desteklenen bir grup olarak, 31 Ekim 2023 itibarıyla İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşılık vermek amacıyla Yemen açıklarında İsrailli gemilere el koyuyor ve bu gemilere füze ve İHA saldırıları düzenliyor. Bu durum, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki seferlerini durdurmasına yol açtı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girmesi üzerine, Refah Muhafızı Operasyonu adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu. Bu oluşum, Husi güçlerinin eylemlerine karşı koymak amacıyla çeşitli ülkeleri bir araya getirdi. Ayrıca, Avrupa Birliği tarafından Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliğini sağlamak için Aspides Misyonu başlatıldı. İtalya da bu misyona katılarak taktik komutayı üstlendi.

Kızıldeniz’den geçen küresel ticaretin yaklaşık %12’sinin, Akdeniz ile Kızıldeniz’i birleştiren Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleştirildiği unutulmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aden Açıklarında Füze Saldırısı: ABD’den Husi İHA’larına Müdahale
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz