1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Yeşil’ maskeleriyle Amedspor maçına giden taraftarlar gözaltına alındı

‘Yeşil’ maskeleriyle Amedspor maçına giden taraftarlar gözaltına alındı

featured
service

Tepkilere yol açan videonun ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine emniyet birimleri, ‘Yeşil’ maskesi takan 11 kişi, evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.Kulüp Başkanı istifa etti

Öte yandan Amedspor-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Söz konusu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul şubesi suç duyurusunda bulunmuştu.

Dernek yaptığı açıklamada, şöyle demişti: “Amedspor’un 28.08.2024 tarihinde Sakaryaspor ile yapılan maçının ardından, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının, faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği görülmüştür. Alenen suçu ve suçluyu övüp, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden bu faşist zihniyete karşı savcılığın derhal harekete geçmesi için suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz!”

Geçtiğimiz yıl Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta da yine bir grup taraftar Mahmut Yıldırım ile 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin ve insan kaçırılmasının simgesi haline gelen “beyaz toroslar”ın posterini açmıştı. Konu kamuyoyunda büyük tepki toplamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Yeşil’ maskeleriyle Amedspor maçına giden taraftarlar gözaltına alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz