1. Haberler
  2. Gündem
  3. Naci Görür uyardı! O şehirde 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Her an olabilir

Naci Görür uyardı! O şehirde 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Her an olabilir

featured
service

TUNCELİ VE KARLIOVA İÇİN YIKICI DEPREM UYARISI

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yer alan Yedisu fayının uzun süredir gerilim biriktirdiğini belirtti. “Bu fay şu anda alarm veriyor ve deprem üretme periyodu durmuş durumda. Yani, büyük bir deprem olma olasılığı oldukça yüksek” dedi. Görür, bu fayın hareket geçmesi durumunda 7.4 büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olabileceğini sözlerine ekledi.

( = window. || []).push({});

“DEPREM ÜRETİYOR, ÜRETECEK! ÇOK YAKINDA OLABİLİR”

Görür, Tunceli’de de benzer bir deprem riskinin bulunduğunu ifade etti. “Karlıova-Bingöl-Göynük bölgesinde de benzer bir deprem riski mevcut ve bu deprem 7.0 büyüklüğünde olabilir. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan depremler, enerji transfer ederek bu fayları daha da tehlikeli hale getirmiş olabilir” şeklinde konuştu. Uzman, bu bölgedeki riskin yüksek olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

YETKİLİLERE KRİTİK UYARI: HAZIRLIKLAR DERHAL YAPILMALI

Görür, yerel yetkililere önemli uyarılarda bulundu. “Tunceli valisi ve bölgedeki diğer valilere bu uyarılarımı ilettim ve kaymakamlarla da görüştüm. Herkesin bu uyarıları ciddiye alması gerekiyor. Can kaybını önlemek için hazırlıkların derhal yapılması şart” dedi. Uzman, bölgedeki yetkililerin bu konuda hızlı ve etkili adımlar atmasını vurguladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında büyük bir depremin kapıda olduğunu duyurdu. Görür, Yedisu fayının 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini belirterek yerel yetkililere acil hazırlık çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Naci Görür uyardı! O şehirde 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Her an olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz