1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkçılık Destekleri ve 2024-2025 Av Sezonu Açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkçılık Destekleri ve 2024-2025 Av Sezonu Açılışı

service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Sektörümüzün finansman ihtiyacını karşılamak için toplam 35 milyar lira Hazine destekli yatırım ve işletme kredisi sağladık” dedi.

Önümüzdeki 3 yılda balıkçıların kredi limitinin 15 milyon liradan 40 milyon liraya çıkarıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Vira bismillah’ diyerek sezonu açtık” şeklinde konuştu.

Erdoğan, balıkçılığın sabır ve emek gerektiren bir meslek olduğunu vurguladı. “Bir kaptanın oğlu olarak, heyecanınızı gözlerinizden okuyorum. Sizlerin şahsında tüm balıkçı kardeşlerimize Rabbimden bereketli, başarılı bir sezon niyaz ediyorum” dedi. Ayrıca, bugüne kadar 23 milyar lira ÖTV indirimli yakıt desteği sağlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, 2023-2024 sezonunda yıllık üretim miktarının 1 milyon tonu geçtiğini belirterek, “Bu başarıda emeği olan balıkçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. İhracatta da her yıl rekorlar kırıldığına dikkat çekti:

Erdoğan, sürdürülebilir balıkçılığın korunması gerektiğini vurgularken eksikliklerin giderilmesi için balıkçulardan hassasiyet beklediğini ifade etti. Yeni ülkelerle balıkçılık anlaşmaları yapıldığını da sözlerine ekleyerek, bu yıl anlaşma sağlanan ülke sayısını 15’e çıkardıklarını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkçılık Destekleri ve 2024-2025 Av Sezonu Açılışı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz