1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji ve AFAD’dan son dakika uyarısı: İşiniz yoksa evden çıkmayın! 2 İl için turuncu, 22 il için sarı kod verildi!

Meteoroloji ve AFAD’dan son dakika uyarısı: İşiniz yoksa evden çıkmayın! 2 İl için turuncu, 22 il için sarı kod verildi!

featured
service

Meteoroloji, Kırklareli ve Tekirdağ illeri için turuncu kodlu uyarı yaptı. Bu illerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 57 ihbar alındığı bildirildi. Vatandaşların, oluşabilecek olumsuz durumlar karşısında tedbirli olması büyük önem taşıyor.

Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa illeri için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Bu illerde yaşayan vatandaşların ani yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Karabük'te sağanak; cadde ve sokaklar suyla doldu, araçlar yolda kaldı - Karabük Merkez Haberleri

Karabük ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 vatandaşın tahliye edildiği bildirildi. Bu tür durumlarda yetkililerin talimatlarına uymanın hayati önem taşıdığı hatırlatıldı.

AFAD, hafta sonu boyunca sürecek yağışlar nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji ve AFAD’dan son dakika uyarısı: İşiniz yoksa evden çıkmayın! 2 İl için turuncu, 22 il için sarı kod verildi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz