1. Haberler
  2. Hayat
  3. Cinsel Hayal Kırıklı Yaşayan Yalnız Yunus Balığı Yüzücülerin Korkulu Rüyası Oldu

Cinsel Hayal Kırıklı Yaşayan Yalnız Yunus Balığı Yüzücülerin Korkulu Rüyası Oldu

featured
service

Her ne kadar yunuslar dost canlısı olarak bilinse de, nadir de olsa ölümcül saldırılarda bulunabiliyorlar. 1994 yılında Brezilya’da yaşanan bir olayda, Tião isimli bir yunus, kendisine binen iki yüzücüye saldırmış, biri hayatını kaybederken diğeri yaralanmıştı. Tião’nun daha önce de en az 22 kişiyi yaraladığı kaydedilmişti.

Uzmanlar arasında saldırıların nedeni üzerine farklı görüşler var. Shark Bay Yunus Araştırması’ndan Dr. Simon Allen, yunusun cinsel dürtülerinin bu saldırgan davranışlara yol açabileceğini öne sürüyor. Dr. Allen, yunusların sosyal hayvanlar olduğunu ve hormonal dalgalanmalar ya da cinsel hayal kırıklığının, insanlara zarar verme eğilimlerini artırabileceğini belirtti.

UZMANLARDAN DEĞERLENDİRME

SAVUNMA REFLEKSİ Mİ?

Japonya’daki Mie Üniversitesi’nden setoloji uzmanı Prof. Tadamichi Morisaka, Mihama’da saldıran yunusun, geçtiğimiz yıl Fukui açıklarında görülen 2,5 metre uzunluğundaki yunusla aynı olabileceğini belirtti. Prof. Morisaka, sırt yüzgeçlerindeki benzerlikler ve yaralar nedeniyle bu değerlendirmeyi yaptığını ifade etti. Yalnız kalmanın yunuslar için nadir olduğunu vurgulayan Morisaka, bu durumun yunusun davranışlarını etkileyebileceğini söyledi.

Singapur Ulusal Üniversitesi’nden deniz memelileri uzmanı Dr. Matthias Hoffmann-Kuhnt ise, bu saldırıların yunusun kendini savunma refleksi olabileceğini savundu. Dr. Hoffmann-Kuhnt, insanların yunuslara aşırı yakınlaşmasının bu tür tepkilere neden olabileceğini, daha önce kötü bir deneyim yaşamış yunusların bu davranışlarını diğer insanlara yansıtabileceğini ifade etti.

Yetkililer, bölgedeki yüzücülerin yunuslarla temastan kaçınmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cinsel Hayal Kırıklı Yaşayan Yalnız Yunus Balığı Yüzücülerin Korkulu Rüyası Oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz