1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

featured
service

Büyüme rakamları açıklandı: Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yavaşladı

Zorlu bir dönemi geride kaldığını söyleyen Şimşek, “Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik” ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puan gerilediğini, net dış talebin ise 1,3 puan olumlu katkı sağladığını belirten Bakan Şimşek, işsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte, istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını aktardı.

Şimşek, güçlenen makro finansal istikrarın ve destekleyici küresel koşulların dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini vurguladı.

Ayrıca, Orta Vadeli Program’ın (2025-2027) yakında kamuoyu ile paylaşılacağını ve bu programın kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümenin temelini sağlamlaştıracağını ifade etti. Bakan, vatandaşların refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Şimşek’in paylaşımı şu şekilde:

“Kırılganlıkları önemli ölçüde azalttığımız zorlu bir dönemi geride bıraktık.

Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik.

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre iç talebin büyümeye katkısı 1,2 puana gerilerken, net dış talebin pozitif katkısı 1,3 puan oldu. İşsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte istihdam bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttı.

Güçlenen makro finansal istikrarımızın ve daha destekleyici olması öngörülen küresel koşulların dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını bekliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz