1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağustos ayı dış ticaret verileri açıklandı

Ağustos ayı dış ticaret verileri açıklandı

featured
service

Bakan Bolat, elde edilen bu başarıların, Cumhurbaşkanı önderliğindeki hükümetin ekonomi politikalarının ve haksız ithalatı engellemeye yönelik etkili tedbirlerin bir sonucu olduğunu söyledi. Bolat, “Azimle yapılan ihracat performansı, ülkemizin küresel ticaretteki yerini güçlendirmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ağustos ayı ihracat rakamlarıyla birlikte ikinci çeyrek büyüme verilerinin de açıklandığını belirten Bakan Bolat, “Son bir yıldır güçlü parasal sıkılaşmanın etkisiyle 2024 yılının ikinci çeyreğinde büyüme oranında yavaşlama görülse de, 16 çeyrek üst üste pozitif büyüme kaydedildi. 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme oranı yüzde 2,5 olarak açıklandı.

Bakan Bolat’ten TEMU açıklaması: Tedbir almak gerekti, tereddüt etmedik

Bolat, ağustos ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını belirterek, “Ağustos ayında yüzde 2,4 artışla 22,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu rekorla birlikte son 13 ayın 9 ayında ihracatımızda aylık rekorlar kırıldı. Yıllık mal ihracatımız 262 milyar dolara ulaşarak, son bir yılda 8,9 milyar dolarlık bir artış sağladı”

Bakan Bolat’tan e-ticaret vergisine savunma

Bakan Bolat, ithalatın ağustos ayında 27 milyar dolara gerilediğini ve yüzde 10,8’lik bir düşüş yaşandığını belirtti. “Dış ticaret açığımızın azalması, ihracatın ithalatı karşılama oranını olumlu etkiledi. İlk 8 ayda bu oran yüzde 75,7’ye yükseldi” diyen Bolat, yılın ilk 8 ayında mal ihracatında yüzde 3,9 artış sağlandığını ve 170,8 milyar dolara yaklaşıldığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağustos ayı dış ticaret verileri açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz