1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın ya tarih yazacak, ya tarih olacak! Altında kritik tarih: Binlerce altın sahibi bu kararı bekliyor

Altın ya tarih yazacak, ya tarih olacak! Altında kritik tarih: Binlerce altın sahibi bu kararı bekliyor

featured
service

Piyasalar, 18 Eylül’de gerçekleşecek Fed toplantısında faiz indirimi kararının netleşmesini bekliyor. Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak ABD istihdam verilerinin faiz indirimi konusunda belirleyici olabileceğine inanıyor. CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda 25 baz puanlık bir indirim için %69, 50 baz puanlık bir indirim için ise %31 ihtimal veriyor. Haftanın önemli ekonomik verileri arasında ISM anketleri, JOLTS iş ilanları, ADP istihdam raporu ve özellikle Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporu yer alıyor. Tarım dışı istihdam raporunun 165 bin artış göstermesi ve işsizlik oranının %4,2’ye gerilemesi bekleniyor.

Yurt içinde ise altın fiyatları haftanın ilk gününde yatırımcıların radarında. İstanbul Kapalıçarşı serbest piyasasında gram altın 2.763 TL, çeyrek altın 4.589 TL ve Cumhuriyet altını 18.813 TL’den satılıyor.

Altın alıp satarken banka ya da kuyumcudan olması büyük fark yaratıyor. Bankadan alınan altının değer kazanması uzun zaman sürerken kuyumcudan alınan altında marj oranı çok dar olmasından dolayı kısa zamanda kâra geçiliyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı şu sıralarda %0,25 kayıpla 2.497,12 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yurt içinde gram altın 2.730,14 TL, çeyrek altın 4.368,23 TL, yarım altın 8.709,15 TL ve Cumhuriyet altını 18.533 TL seviyelerinde seyrediyor.

İslam Memiş'ten gram altın için zirve seviye! Rakamı duyan kuyumcuya koşacak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın ya tarih yazacak, ya tarih olacak! Altında kritik tarih: Binlerce altın sahibi bu kararı bekliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz