1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOTAŞ ve Shell Arasında Uzun Süreli LNG Anlaşması İmzalandı

BOTAŞ ve Shell Arasında Uzun Süreli LNG Anlaşması İmzalandı

service

Türkiye, enerji tedarikinde önemli bir adım daha atarak Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve Shell arasında 10 yıllık bir LNG (Sıvılaştırılmış Natural gaz) anlaşması imzalandığını duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2027 yılından itibaren yıllık yaklaşık 4 milyar metreküplük 40 LNG kargosunun Türkiye’ye teslim edileceğini açıkladı.

Bu kapsamda, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu doğal gazın yarısını LNG gemileri ile alabilecek bir duruma geldiği belirtildi. Bayraktar, dengeli bir tedarik portföyü oluşturmak için komşu ülkelerle ve uluslararası şirketlerle işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Azerbaycan ve Cezayir ile boru gazı ve LNG tedarik anlaşmalarının yenilendiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin şu anda 34 ülkeyle doğal gaz ticareti yaptığını söyledi. BOTAŞ, 2023 yılı içerisinde 26,5 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin en büyük şirketi konumunda olduğunu belirtti.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında hızlı bir dönüşüm geçirdiğini ve yabancı yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Shell’in Türkiye’deki potansiyelini değerlendirmeyi ve yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmayı planladıklarını aktardı.

Türkiye, yıllık 70-80 milyar metreküp doğal gaz arzı sağlama kapasitesine ulaşmış durumda. Bakan, Türkiye’nin Avrupa’ya gaz ihraç etme imkanına sahip olduğunu ve bunun sayesinde komşu ülkelere doğal gaz sağladığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BOTAŞ ve Shell Arasında Uzun Süreli LNG Anlaşması İmzalandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz