1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika… Erdoğan: Türkiye yeni anayasaya hazır

Son dakika… Erdoğan: Türkiye yeni anayasaya hazır

featured
service

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Teröristlerce şehit edilen Adliye teşkilatımızın ruhlarını yad ediyorum. 6 Şubat depremlerinde 231 yargı çalışanımıza da burada tekrar rahmetle anıyorum. Bu sene Yargıtay başkanlığımızın seçim yılıydı demokratik bir iklimde rekabetçi bir atmosferde yapılan seçimlerde sayın Ömer Kerkez Beyefendi başkan seçildi. Kerkez’i canı gönülden tebrik ediyorum.

-Toplumun huzuru için vazgeçilmez kavramlar vardır. Bunların en başında adalet yer alır. Adalet konusunda şu ince ayrımı yapmamız gerekiyor. Kanun, hukuk, adalet birbiriyle bağlantılı kavramlar olmak ile birlikte aynı manaya gelmez. Hukuk toplumun temel değerlerini koruyan bir klavuzen adalet ise hukukun doğru tatbikinin ödülüdür. Adalet bir idealdir.

-Aziz milletimizin takdiriyle ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstendiğimizde Türkiye’yi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütundan birinin adalet olduğunu ilan ettik. Yaklaşık 22 yıla ulaşan iktidarımızda bu önceliklerimize sadık kaldık. Bir yandan toplumun sofrasındaki ekmeğini büyütüp, refahın arttırırken, diğer taraftan devletle vatandaş arasındaki bağın güçlendirmenin çabasında olduk.

-Toplumda adalete olan güveni arttıracak her çaba önemlidir. Birileri küçümsemeye çalışsa da modern adalet sarayları, teknolojik yeniliklerden istifade edilmesi önemlidir, mahkemelerin sayısının artması önemlidir. Ama kabul edelim ki bunların hiçbiri adaletin garantisi değildir. Asıl önemli olan vicdanların teskin olmasıdır.

-İnsanı merkeze alan, hızlı ve etkili işleyen bir sistem kurmak adalet politikamızın en önemli hedefidir. Yeni teknolojilerin etkisiyle toplum hızla değişiyor, dönüşüyor. Talep ve istekleri farklılaşıyor. Yargıdan beklentiler artmaktadır. Vatandaşlarımızın adalet arayışında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla yeni adımlar atıyoruz.

-Türkiye’nin darbe mahsulü olan mevcut Anayasa’dan kurtulma vakti geldi. Biz samimi ve kararlıyız. Devletin temel kaynağı, refah toplumunu inşaa etmenin yolu adaletten geçer.

-Hakim, savcı sayılarının artırılmasından, yeni binalara kavuşturulmasına kadar akla gelebilecek her türlü konuda yenilik gerçekleştirdik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika… Erdoğan: Türkiye yeni anayasaya hazır
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz