1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilik Sistemi Baştan Sona Değişiyor: Yeni Aylık Hesaplaması Bu Şekilde Yapılacak

Emeklilik Sistemi Baştan Sona Değişiyor: Yeni Aylık Hesaplaması Bu Şekilde Yapılacak

featured
service

Taban maaş uygulamasının da çeşitli sorunları gündemde. Bu sistem, düşük prim ödemesi yapan ya da asgari ücretle çalışan emeklilerin maaşlarını artırsa da, bazı emekliler için sıfır zam sorunu yaşanabiliyor ve taban maaşın hemen üstündeki emeklilerin maaşları yetersiz kalabiliyor. Ayrıca, yüksek prim ödeyen ve düşük prim ödeyen emekliler arasındaki maaş farkı neredeyse tamamen kapanmış durumda.

Yapılacak düzenlemelerde öne çıkan başlıklar şunlar:

Emeklilik sisteminde değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Dünyadaki gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 65-70 arasında olduğunu ve bizim de bu standartlara yaklaşmamız gerektiği” vurgusunu yaptı.

haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenlemenin gündemde olmadığını belirten Güler, sadece belirli meslek gruplarında esnek çalışma modellerine ilişkin çalışmalar olduğunu söyledi.

– Aylık bağlama sistemindeki karmaşıklığın sadeleştirilmesi- Ocak ve Temmuz aylarında yapılan enflasyon artışlarının yeniden düzenlenmesi- Çalışan ve emekli oranındaki aktüeryal dengenin yeniden sağlanması- Sistemde kalmanın emekli aylığı açısından daha cazip hale getirilmesi

Abdullah Güler, Hazine desteğiyle emekli maaşlarının artırılmasının yanı sıra, mevcut sistemin daha dengeli ve adil hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilik Sistemi Baştan Sona Değişiyor: Yeni Aylık Hesaplaması Bu Şekilde Yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz