1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu: ‘Philadelphi Koridoru’ndan Ayrılmayacağız’

Netanyahu: ‘Philadelphi Koridoru’ndan Ayrılmayacağız’

service

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’ndan kesinlikle ayrılmayacaklarını duyurdu. Netanyahu, bu kararı istikrarlı bir güvenlik politikası olarak savundu.

Netanyahu, Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamalarda, “Philadelphi Koridoru’ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz” ifadelerini kullandı. Bu bölgenin İsrail’in güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti ve kalıcı olarak burada kalmaları gerektiğini vurguladı.

Filistinli gruplarla esir takası anlaşması üzerinde hükümete baskı kurmak amacıyla düzenlenen genel grev hakkında da açıklamalarda bulunan Netanyahu, bu durumu “utanç verici” olarak nitelendirdi. Hamas’a yarayan bu grevin, hükümetin kararlılığını zayıflattığını öne sürdü.

Netanyahu’nun 42 gün ifadesi, İsrail ile Hamas arasında sürdürülen dolaylı müzakerelerin ilk aşamasına referans yapıyor. Ayrıca, İsrail ordusu, Gazze’nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştıklarını bildirdi.

Hamas ise, bu esirlerin “Amerikan silahlarıyla Filistin halkını hedef alan İsrail bombardımanında” hayatını kaybettiğini söyledi. Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu’yu bu ölümler nedeniyle sorumlu tuttu. Netanyahu ise, kalan esirlerin serbest bırakılması için hükümetin kararlılıkla çalıştığını savundu ve anlaşma sağlanamadığı için sorumluluğu Hamas’a yükledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu: ‘Philadelphi Koridoru’ndan Ayrılmayacağız’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz