1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kiracılar kara kara düşünüyor, ev sahipleri hesaba başladı! Eylül ayı kira zamları ne kadar olacak?

Kiracılar kara kara düşünüyor, ev sahipleri hesaba başladı! Eylül ayı kira zamları ne kadar olacak?

featured
service

Türkiye oldukça yoğun bir haftaya başlangıç yaparken iş dünyası ve vatandaşlar enflasyon rakamlarına dikkatle inceliyor. Bu hafta büyüme ve ihracat rakamları açıklanırken Orta Vadeli Program dahilinde yapılan düzenlemeler yakından takip edilmektedir. Enflasyon rakamlarının netleşmesi milyonlarca dükkan ve ev sahibi ile kiracılar arasında da değişimleri beraberinde getiriyor.

Büyük tarafından Temmuz 2024 enflasyon rakamlarını açıklanması ile birlikte enflasyon ortalaması da netlik kazandı. Ağustos ayında yapılacak kira zam oranı %65,93 olarak açıklandı. Temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık %61,78 aylık %3,23, yurtiçi üretici fiyat endeksi ise yıllık %41,37 ile aylık %1,94 oranında gerçekleşti.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi doğrultusunda ekonomistler Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) %2,64 yükseleceği tahmininde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Eylül Salı günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 11 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomistler Ağustos’ta enflasyon beklentilerinin ortalaması için %2,64 hesaplamasında bulundu.

Şubat 2024 işyeri kira artış oranı belli oldu - Haberler - Ekonomist

Ankete katılım sağlayan ekonomistler Ağustos enflasyon beklentilerinin en düşük %2,21 en yüksek ise %3,10 olarak kayda geçebileceğini söyledi. Ekonomistler ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması doğrultusunda bir önceki ay %61,78 olan yıllık Enflasyonun %52,20’ye düşebileceğini söyledi. Bu doğrultuda kira zam oranları bir miktar düşüşe geçecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiracılar kara kara düşünüyor, ev sahipleri hesaba başladı! Eylül ayı kira zamları ne kadar olacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz