1. Haberler
  2. Gündem
  3. Endonezya ve Vatikan Barış İçin Birleşiyor

Endonezya ve Vatikan Barış İçin Birleşiyor

service

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, ülkesinin ve Vatikan’ın insanlık adına barış ile kardeşliği teşvik etme kararlılığını paylaştığını ifade etti. Bu önemli açıklama, Antaranews haber kaynağı üzerinden yayımlandı.

Katolik dünyanın ruhani lideri Papa Franciscus, Asya Pasifik turunun ilk ayağı olarak 4 gün boyunca Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunacak. Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı’na inen Papa, konaklayacağı otele giderken, şehir merkezinde toplanan halkı selamladı.

Cakarta’daki Merdeka Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Widodo, “Endonezya ve Vatikan, insanlık için refah sağlama ve barış ile kardeşliği teşvik etme konusundaki kararlılıklarını birleştiriyor” dedi. Widodo, Papa’nın Endonezya’yı ziyaretini şükranla karşıladığını belirtti: “Endonezyalılar adına Papa Franciscus’a içtenlikle hoş geldiniz diyorum.”

Endonezya, Papa Franciscus’un ziyaret ettiği üçüncü ülke özelliği taşıyor. Daha önce 1970’te Papa 6. Paulus ve 1989’da Papa 2. Ioannes Paulus da bu ülkeyi ziyaret etmişti. Papa, burada resmi görüşmelerin yanı sıra dini otoritelerle de bir araya gelecek.

Yarın, Merdeka Sarayı’nda Joko Widodo ile bir görüşme gerçekleştirecek olan Papa, 5 Eylül’de Cakarta’daki İstiklal Camisi’ni de ziyaret edecek. Ayrıca, ülke genelindeki Katoliklerle bir araya gelmesi planlanıyor ve aynı gün Gelora Bung Karno Stadyumu’nda büyük bir ayin yönetecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Endonezya ve Vatikan Barış İçin Birleşiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz