1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Engelsiz Ulaşım Projelerine 100 Milyon Lira Destek

Engelsiz Ulaşım Projelerine 100 Milyon Lira Destek

service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler için toplamda 100 milyon lira destek sağlayacaklarını duyurdu. “Herkes İçin Engelsiz Ulaşım” temasıyla düzenlenecek olan “Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı” kapsamında elektronik haberleşme tabanlı Ar-Ge projeleri desteklenecek.

Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, ulaşım ve haberleşme alanındaki erişilebilirlik çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Başvuruların 9 Eylül tarihinde başlayacağını ve 31 Ekim tarihine kadar süreceğini bildirdi.

Ulaşım projelerine sağlanacak desteklerin bir proje başına en fazla 15 milyon lira olacağını ifade eden Uraloğlu, çağrının özellikle kamu ve özel sektördeki firmaların projelerine yönelik olduğunu vurguladı.

Bütün ulaşım modlarında engelli grupların faydalanabileceği projeler için çağrı yapacaklarını vurgulayan Uraloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız” dedi. Ayrıca, yerli üretimi teşvik ederek, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin seyahatlerinde özel araç ve toplu taşıma dışında alternatif ulaşım imkanları sunmayı hedefliyorlar.

Bakan Uraloğlu, Ar-Ge çağrısına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerektiğini açıkladı:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelsiz Ulaşım Projelerine 100 Milyon Lira Destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz