1. Haberler
  2. Gündem
  3. Talu çifti hakkında dava açıldı: 195’er yıl hapisleri isteniyor

Talu çifti hakkında dava açıldı: 195’er yıl hapisleri isteniyor

featured
service

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin mağdurlardan aldıkları parayı, mağdurların bilmediği bir ponzi sistemine dahil ettikleri ve sisteme sonradan girenlerden aldıkları parayla, sisteme ilk girenlerin parasının ödendiği bir sistem kurdukları vurgulandı.

Başsavcılık şüpheliler Kıvanç Talu, Beril Talu ve Beril Talu’nun babası Ertan Koç’un 13 müştekiden bu şekilde 3 milyon 17 bin lira para topladığını ve söz konusu parayı geri ödemediğini tespit etti.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu sanık Beril Talu beyanında, 10 yıldır iletişim ve pazarlama çözümleri şirketinde çalıştığını, ilgilendiği projeler nedeniyle şirkete fatura edilmemiş bedellerin ödenmesini kendisinden talep ettiklerini, bu nedenle istifaya zorlandığını ve şirkete olan borcunu ödeyebilmek için para arayışına girdiğini öne sürdü.

Ayrıca eşi Kıvanç Talu adına kayıtlı olan Var Böyle Tipler Reklam Organizasyon Ltd. şirketinin üstlendiği işlerin yapımcılığını yaptığını anlatan Beril Talu, bu işler nedeniyle de sermaye ihtiyacının doğduğunu, işi yürütebilmek ve borçlarını ödemek için borç istemek zorunda kaldıklarını aktardı.

Müştekilerin şikayetlerinde belirttiği kar payı iddiasının doğru olmadığını savunan Beril Talu, müştekilerden yalnızca borç aldıklarını, eşi Kıvanç ile gizlilik çerçevesinde yürütülen projeleri olduğu için kimseye ortaklık teklif etmelerinin mümkün olmadığını savundu.

Tutuklu sanık Beril Talu, eşi adına kayıtlı reklam organizasyon şirketinin öncesinde kendisinin ve eşinin sigortalı çalışmasının olması nedeniyle babası adına kayıtlı olduğunu, müştekileri dolandırma kasıtlarının olmadığını, tehdide maruz kaldıkları için yurt dışına çıkmak zorunda kaldıklarını, yurt dışına çıkmadan önce babasının kredi çekip kendisine verdiğini, bu parayı borç aldığı 3 kişiye verdiğini ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ileri sürdü.

Tutuklu sanık Kıvanç Talu da ifadesinde, Var Böyle Tipler Reklam Organizasyon Reklam Ltd. şirketini devraldığı dönem ve öncesinde devam işlerinin olduğunu, bu işlerin bir kısmını tamamladıklarını ancak tamamlanmayan projeler için sermayeye ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle sektörde benzer işler yapanlardan ve arkadaşlarından borç para almak zorunda kaldıklarını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Talu çifti hakkında dava açıldı: 195’er yıl hapisleri isteniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz