1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Polis Okullarında Sağlık Davaları ve Süreçleri

Polis Okullarında Sağlık Davaları ve Süreçleri

featured
service

Polis Akademisi’ne bağlı POMEM, PAEM, PMYO gibi okullarda olmak isteyen adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümlerince A dilimine uyması gerekir. Aksi durumda adayın ilişiği kesilir ve aday bu işleme karşı 60 gün içerisinde idari dava açma hakkına sahiptir. Sağlık sebebiyle polis okullarından ilişik kesilmesi işlemine karşı açılacak iptal davasında hak kaybı yaşamamak adına sürecin dikkatli yürütülmesi gereklidir. Polislikten sağlık sebebiyle elenme durumunda 60 gün içinde dava açılmalıdır.

3 Ocak 2018 tarihli Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği 1.maddesi ile yönetmeliğin amacı düzenlenmiştir. Bu maddelere göre yönetmeliğin amacı;

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği birinci maddesine göre Polis Akademisi bünyesinde eğitim alacak olan PAEM, PMYO, POMEM öğrencilerinin ilgili yönetmelik gereğince belirtilen alanların tümünden A dilimi kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Yönetmelik kapsamında değerlendirmeler tam teşekküllü devlet hastanelerinde bulunan sağlık kurulları tarafından yapılır. Tam teşekküllü devlet hastanesi olmayan sağlık ocağı, özel hastane gibi kurumlarca yapılan değerlendirmeler dikkate alınmaz.

Polis Akademisine bağlı öğretim kurumlarında Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine uygun olarak adayların A dilimine uygun olduğu yönünde polis öğrencisi olur raporu alması gerekir. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği 10. Maddesi hükmüne göre öğrenci adaylarına ait giriş raporları ve sağlıkla ilgili diğer belgeleri, sağlık komisyonu tarafından incelenir. Bu inceleme sonucunda; rapordaki laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar arasında çelişki olmayan durumlarda, öğrenci adayı hakkında tek raporla, “Öğrenci Olur” veya “Öğrenci Olamaz” şeklinde kesin karar verilebilir.Bulgu, teşhis ve dilim yönünden, verilen kararın bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmadığının tespiti halinde; rapor aynı hastaneye iade edilebilir veya öğrenci adayı başka bir tam teşekküllü hastaneye bulgu, teşhis, dilim ve karar ile ilgili sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere sevk edilebilir. Sevk edilen hastaneden alınan sağlık kurulu raporundaki veya iade dönüşü gelen giriş raporundaki bulgu, teşhis, dilim ve karara göre öğrenci olup olamayacağına karar verilir. Çelişkili durum devam ediyorsa, giriş raporu veya danışman hastane raporu aynı hastaneye iade edilebilir veya öğrenci adayı hakkında netlik oluşana kadar danışman hastanelerin görüşüne başvurulabilir. Danışman hastaneler genel Olarak Ankara’da bulunan Gazi Hastanesi, Numune Hastanesi, Bilkent şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olabilir.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre öğrenci adayı hakkındaki kesin karar, inceleme tarihindeki mevcut sağlık durumuna göre verilir. Tedavi veya operasyonla düzelebilen patolojilerin adaylıktan önce düzeltilmiş olması gerekmektedir. Bu tür tedavi ve operasyonlar için inceleme tarihinden sonra hiçbir şekilde süre verilemez. Ancak sağlık nedeniyle elenen adayların bir yıl içerisinde iyileşmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere tam teşekküllü devlet hastanesinden polis öğrencisi olabileceği yönünde rapor alırsa başvurma hakkı saklıdır.

Polis okullarına girebilmek için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği Ek 3. Maddesi ile belirtilen bölümlerin A dilimine girmek şarttır. ETSŞY ile incelenen bölümlere bakacak olursak;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polis Okullarında Sağlık Davaları ve Süreçleri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz