1. Haberler
  2. Gündem
  3. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

featured
service

KYK YURT BAŞVURU SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yurt başvuruları, 12 kamu kurumu tarafından dijital ortamda detaylı bir şekilde analiz edilerek değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, gelir durumu, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alındı. Bu kriterlere göre dijital ortamda oluşturulan puanlama sıralaması ile öğrenciler, kazandıkları üniversiteye en yakın yurda yerleştirildi. Eğer o yurtta yer yoksa, öğrenciler bir sonraki en uygun yurda yönlendirildi.

KYK yurtlarına %50 zam

Bakanlık, bu yıl 81 ilde bulunan 857 yurt binası ve 987 bin kapasite ile hizmet veriyor. İlk aşamada yüzde 88 yerleştirme oranına ulaşıldığını belirten Bakan Bak, bu oranın ilerleyen günlerde daha da artacağını vurguladı. Yerleştirme sürecinde elde edilen bu oran, bugüne kadar yapılan yerleştirme işlemlerinde bir rekor olarak kayıtlara geçti.

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Beklenen tarih belli oldu

GSB yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, 7 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıt işlemleri için öğrencilerin, ilk kayıt ücretini ödemeleri ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayını vermeleri yeterli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz