1. Haberler
  2. Gündem
  3. Selçuk Bayraktar: Türk savunma sanayisine global ilgi artıyor

Selçuk Bayraktar: Türk savunma sanayisine global ilgi artıyor

featured
service

Yarışmalarda bu yıl 1 milyon 650 bin kişi başvuruda bulundu ve 49 ana kategori ile 127 alt kategoride mücadele ediliyor. Selçuk Bayraktar, “Teknofest rekor kırdı; 1,5 milyon genç başvuruda bulundu ve finale kalan 6 bin 500 kişi Antalya’da yarışıyor. Bu yıl ayrıca kuantum teknolojileri, finansal teknolojiler ve nükleer enerji gibi yeni kategoriler de eklendi” şeklinde konuştu.

Festivalin sonunda, Antalya’da dereceye giren finalistler Adana’da düzenlenecek Teknofest Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak. Bayraktar, “Teknofest, bir yıl İstanbul’da, bir yıl Anadolu’da olacak şekilde düzenleniyor ve bu kararımız, Anadolu’dan gelen büyük ilgiyi yansıtıyor” dedi.

“Teknofest 2023 Roket Yarışması” için geri sayım başladı

Bayraktar, Teknofest’in amacının sadece teknolojiyi teşvik etmek değil, aynı zamanda gençlere özgüven kazandırmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik oranlarının SİHA’larda yüzde 90, diğer alanlarda ise yüzde 60-70 seviyelerine ulaştığını ifade eden Bayraktar, “20 yıl önce Türkiye dışa bağımlıydı, ancak şimdi neredeyse her ürünün yerli muadili ve daha iyisini üretebilen bir savunma ekosistemimiz var. Bu başarı, Türk savunma sanayisine global çapta büyük bir ilgi olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Teknofest’in enerjisini tüm sivil teknolojilere yayarak insanlık yararına katkı sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Selçuk Bayraktar: Türk savunma sanayisine global ilgi artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz