1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin soruşturmasında amcayla ilgili flaş gelişme! Uydular devreye girdi

Narin soruşturmasında amcayla ilgili flaş gelişme! Uydular devreye girdi

featured
service

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için yürütülen arama çalışmaları iki haftayı aşkın süredir devam ediyor. Geniş bir alanda sürdürülen aramalardan henüz bir sonuç alınamazken, çalışmalar yeni bir aşamaya geçti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre ekipler, şimdiye kadar defalarca taranan bölgede, gözden kaçan bir detay ya da Narin’e ait herhangi bir iz bulabilmek umuduyla yeniden harekete geçti.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen arama çalışmalarında, bölge yeniden baştan sona taranıyor. Aramalar, Tavşantepe köyü çevresindeki dört farklı noktada yoğunlaşıyor ve bu noktalar, uydu görüntüleri üzerinden uzman ekiplerce işaretlendi. İki helikopter, 48 drone ve 2 bin personelle sürdürülen çalışmalarda, toplamda 11 bin metrekarelik alan yeniden taranacak. Uzmanlar, daha önce gözden kaçmış olabilecek her detayı inceleyerek sekizinci kez bölgeyi baştan sona arayacak.

Arama ekipleri, Tavşantepe Mahallesi mezarlığında Aselsan’ın yeraltı görüntüleme cihazlarını kullanarak eski ve yeni mezarları taradı. Yapılan bu özel aramalarda bazı şüpheli bulgulara rastlandı. Ancak bulguların Narin’e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor ve bu nedenle bulgular incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Narin Güran'ı arama çalışmaları 8. gününde... 1 şüpheli gözaltına alındı: 'Çember çok daraldı' - Sözcü

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 60’tan fazla kişinin ifadesi alındı. Şüpheliler arasında bulunan Narin’in amcası S.G., “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla 4 gün önce tutuklandı. Ancak Güran Ailesi, S.G.’nin suçsuz olduğuna inanıyor. Ailenin avukatı Seda Toğrul, Sulh Ceza Hakimliği’ne tutukluluk kararına itiraz ederek, amcanın serbest bırakılmasını talep edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Narin soruşturmasında amcayla ilgili flaş gelişme! Uydular devreye girdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz