1. Haberler
  2. Gündem
  3. Londra’da Kıbrıs Mülkiyet Sorunu Tartışıldı

Londra’da Kıbrıs Mülkiyet Sorunu Tartışıldı

service

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) çeşitli sivil toplum kuruluşları, Londra’da Kıbrıs’taki mülkiyet sorununu ele aldılar. Hakların Korunması İnisiyatifi, bu toplantı aracılığıyla Kıbrıslı Rumların mülkiyet haklarına erişim imkanlarının mevcut olduğunu vurguladı.

İnisiyatif, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından bu hakların ihlal edildiği nedeniyle, üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik yapılan tutuklamaların “uluslararası hukuka aykırı” olduğunu savundu.

Toplantıya, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği üyeleri katıldılar.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, mülkiyet sorununa dair hukuki çerçeveyi aktardı. Esendağlı, GKRY yönetiminin 74 yaşındaki iş adamı Simon Aykut’u haksız yere tutukladığını belirtti. Bu durumun, Kıbrıslı Rum mülk sahiplerinin haklarını koruma çabalarına zarar verebileceğini ifade etti.

Esendağlı, KKTC’de kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun 21 Haziran 2024 itibarıyla 1787 başvuru sonuçlandırdığını ve 446 milyon sterlinden fazla tazminat ödendiğini belirtti. Bu komite, KKTC’deki mülkiyet işlemleri için sağlam bir hukuki çerçeve sunmakta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Londra’da Kıbrıs Mülkiyet Sorunu Tartışıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz