1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Getir için Rekabet Kurulu’na Başvuru: Yabancılara Satılıyor

Getir için Rekabet Kurulu’na Başvuru: Yabancılara Satılıyor

featured
service

Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurulu’na başvuruldu.

Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünün nihai olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi içini Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

Getir, haziran ayında 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurmuştu. Yatırım ile birlikte şirket, stratejik bir yeniden yapılanmaya gitti.

İki ayrı gruba ayrılan şirkette ilk grup Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanıyor. İkinci grup ise Getir’in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürütecek.

Getir’in mevcut hissedarlarından Mubadala Investment Company, şirkete ek sermaye sağlayarak Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Getir için Rekabet Kurulu’na Başvuru: Yabancılara Satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz