1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fitch Ratings, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

service

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘BB-‘ye yükseltme kararı aldı. Ayrıca, not görünümü durağan olarak belirlendi.

Fitch Ratings’in Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde, pozitif reel faiz oranları, düşük cari açık ve döviz korumalı mevduatlardaki azalma ile dış tamponların iyileşmesinin sürebileceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin rezervlerinin bu yıl sonunda 158 milyar dolar, 2025 sonunda ise 165 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Enflasyonun bu yıl yüzde 43 ile sona ereceği ve 2025 sonunda yüzde 21 seviyesine gerileyeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, cari açığın bu yıl GSYH’nin %1,9’una düşmesi öngörülüyor.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıl %3,5, 2025’te ise %2,8 büyüyeceği beklentisi yer aldı. Avrupa Birliği’ndeki toparlanmanın net ihracatı destekleyeceği belirtiliyor.

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu geçen yıl eylülde ‘B’ olarak teyit ettikten sonra not görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a çevirmişti. Bu yıl mart ayında ise notu tekrar ‘B’nden ‘B+’ya yükseltmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fitch Ratings, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz