1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Fidan: Balkanların huzur içinde olması bir numaralı stratejimiz

Bakan Fidan: Balkanların huzur içinde olması bir numaralı stratejimiz

featured
service

Fidan, Kosova’nın Prizren şehrindeki Motrat Qirazi Okulu’ndaki programda soydaşlarla bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında Türkiye’den başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamı olmak üzere kucak dolusu sevgi ve selam getirdiği belirten Fidan, Prizren’deki Türk varlığının, Balkanlar’da 600 yıldır devam eden Türk varlığının en müstesna unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Fidan, Türkiye’nin, Prizren’deki Türk varlığı ile gurur duyduğunu dile getirerek, “İyi ki varsınız. Türk dilini, Türk kültürünü, Türk tarihini burada yıllardır her türlü koşula rağmen yaşatıyor olmanız, buradaki varlığınız, birliğiniz, dirliğiniz ve iriliğiniz gerçekten bizim için çok şey ifade ediyor. Sizlerin iyi olması, huzur içinde yaşaması, barış içinde olması, refah içinde olması gerçekten bizim de en büyük dertlerimizden biri. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır olduğu gibi bundan sonra da sizin yanınızda olmaya devam edecek.” ifadesini kullandı.

Bakan Fidan, 600 yıldır devam eden buradaki varlığın son 20 yılında şahsi hayatında onlarla beraber bir mücadelenin içinde olmaktan, bu varlığı, kültürü ve dili yaşatmak için beraber çalışmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Fidan, 2003’te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) atandığı dönemde Kosova’daki Türk varlığına her türlü yardımı ulaştırmak için o dönem başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları olduğunu ifade etti.

Özellikle Prizren’deki Türk varlığı için gereken her türlü destek ve faaliyetin yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini aktaran Fidan, TİKA olarak özellikle Türk kültürüyle ilgili burada yürütülen faaliyet ve projelerin çok büyük etki oluşturduğunu söyledi.

Bakan Fidan, Türk varlığının bulunduğu yerlerde hayata geçirilen projelerin, oradaki soydaşların yaşamını bir nebze olsun kolaylaştırmak için Türkiye’nin elinden gelen her şeyi yapmasının birer nişanesi olduğunu vurguladı.

Bunların mütevazı katkılar olduğunu belirten Fidan, “Ama daha büyük ve stratejik yaklaşım, her zaman için büyük ve etkili olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hafızasında ve stratejisinde sizlerin var olması.” dedi.

Kosova’yı bağımsızlığa kavuştuğu ilk günden itibaren ilk tanıyan devletlerden birinin Türkiye olduğuna dikkati çeken Fidan, “Başta Arnavut kardeşlerimiz olmak üzere buradaki bütün kardeşlerimizin şanlı bağımsızlık mücadelesi Türkiye Cumhuriyeti tarafından başından itibaren desteklenmiştir. Sadece desteklemekle kalmadı, değerli soydaşlarım, aynı zamanda o günden itibaren elimizden gelen her türlü desteği de vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Fidan: Balkanların huzur içinde olması bir numaralı stratejimiz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz