1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler

İsrail’de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler

service

İsrail’in birçok şehrinde, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplarla esir takası gerçekleştirilmesi talebiyle büyük gösteriler düzenlendi.

Başta Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa olmak üzere çeşitli kentlerde on binlerce İsrailli, esir takası anlaşmasının imzalanması için sokağa çıktı. Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun hükümetine yönelik olarak, Gazze’deki Filistinli gruplarla hızlı bir anlaşma yapılması yönünde sloganlar attı ve dövizler taşıdı.

Özellikle Tel Aviv ve Hayfa’da, göstericiler bazı ana yolları trafiğe kapatarak etkinliklerini sürdürdü. İsrail Kanal 12 Televizyonu, bu eylemlerin 7 Ekim 2023’ten beri düzenlenen en büyük gösterilerden biri olduğunu bildirdi.

7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışmaların sona ermesi için taraflar arasında müzakereler devam ediyor. Ancak Netanyahu, hem İsrail’deki kamuoyunda hem de uluslararası düzeyde, Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla eleştiriliyor.

İsrail’in anlaşma taslağında yer alan ve Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndaki kontrol talebi, müzakerelerin zorlaşmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz