1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistin: ABD Destekli Politikalara Tepki

Filistin: ABD Destekli Politikalara Tepki

service

Filistin Devlet Başkanlığı, Orta Doğu’nun mevcut gerginliklerinin, İsrail’in Amerika Birleşik Devletleri destekli politikalarının bedelini ödediğini duyurdu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA üzerinden yapılan açıklamada, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı’ndaki bir saldırıda üç İsrailli güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ebu Rudeyne, İsrail’in durdurulmayan saldırılarının bölgede daha fazla gerilime yol açacağına dikkat çekerek, “Bölge, İsrail’in ABD destekli politikalarının bedelini ödüyor. Ancak bu politikalar, Filistin ulusal projesi için bir tehdit oluşturmayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Ebu Rudeyne, ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Orta Doğu’da güç kullanmadan hayatta kalamayacakları yönündeki açıklamalarına değinerek, “Bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması, Filistin halkının haklarının tanınması ve Filistin devletinin kurulması ile mümkündür,” dedi.

İsrail ordusu ise Kral Hüseyin Sınır Kapısı’ndaki silahlı saldırının ardından üç İsraillinin hayatını kaybettiğini, saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistin: ABD Destekli Politikalara Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz