1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Narin Güran İçin Protesto Düzenlendi

Ankara’da Narin Güran İçin Protesto Düzenlendi

service

Başkent Ankara’da, kadın hakları için mücadele eden sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır’da bulunan Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından bir protesto düzenledi.

Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Genç Feministler Federasyonu ve Sosyalistler Partisi (SOLDEP) gibi kuruluşların kadın üyeleri, Kızılay’daki Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Katılımcılar, “Narin’in katilleri bulunsun”, “Narin’in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız” ve “Narin sönmeyen isyanımızdır” yazılı pankartlar taşıdı.

Grup, “Narin’in hesabını soracağız”, “Aile, tarikat zulmüne son” ve “Çocukların kaderi ölüm değildir” gibi sloganlar atarak dikkat çekti.

Burada konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “O çuvalın içerisinde sadece Narin yok. Bu ülkenin iktidarının tam kendisi var. Hepimiz o çuvalın içindeyiz” diyerek ülkenin durumuna dikkat çekti. Ayrıca, otopsi sonuçlarını beklediklerinin altını çizerek, cezasızlık politikasının son bulması gerektiğini ifade etti.

Protesto sırasında Ankara Kadın Meclisi Temsilcisi Tuana Gençer, Narin’in okula gitmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Çocuk istismarı, bu ölümler durdurulabilir. Her sabah kadınların, çocukların ölü bedenleriyle uyanmak istemiyoruz” dedi. Gençer, Çocukları Koruma Kanunu’nun uygulanması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Narin Güran İçin Protesto Düzenlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz