1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devletten sosyal yardım alanlar dikkat! Bu kişilerin yardım parası kesilecek: Bakanlık tek tek takibe aldı

Devletten sosyal yardım alanlar dikkat! Bu kişilerin yardım parası kesilecek: Bakanlık tek tek takibe aldı

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal yardım sistemindeki suistimalleri engellemek amacıyla kapsamlı bir takip süreci başlattı. Gücü olduğu halde iş aramayan, kayıtsız çalışanlar ve boşanmış gibi görünerek yetim aylığı alan kişilere yönelik ciddi önlemler alınıyor. Özellikle eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam eden ve bu durumdan yararlanarak yetim aylığı alan kadınlar, Bakanlık tarafından mercek altına alındı.

Bakanlık, sosyal yardım alan kişilerin gerçek ihtiyaç sahipleri olup olmadığını denetlemek için yeni bir süreç başlattı. Bu kapsamda, iş gücü olmasına rağmen iş aramayıp yardım almaya devam edenler ile kayıtsız çalışanlar takibe alınacak. Bu kişilerin sosyal yardımları, suistimal tespit edilmesi durumunda kesilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tür durumları tespit etmek için sıkı denetimler gerçekleştirecek.

Bu denetimlerin yanı sıra, iş gücü olan ancak iş aramayan kişilerin istihdama kazandırılması hedefleniyor. İŞKUR, bu süreçte aktif bir rol üstlenerek, işsizlere yönelik meslek danışmanlığı hizmetleri sunacak. Ayrıca, sosyal yardım alan kişilerin istihdam edilebilirliği artırılacak, bu amaçla eğitim ve meslek edindirme programları yaygınlaştırılacak.

Aile Destek Programı ödeme tarihleri 2023! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? - Ekonomi Haberleri

Türkiye’de sosyal yardım alan hane sayısındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. 2017 yılında 3.2 milyon olan sosyal yardım alan hane sayısı, 2023 yılı itibarıyla 4.99 milyona yükseldi. Bu artış, son dört yılda 1.7 milyon daha hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını gösteriyor. Ülke genelinde sosyal yardım alan hanelerin oranı 2017’de yüzde 13.7 iken, 2023’te yüzde 18.4’e çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devletten sosyal yardım alanlar dikkat! Bu kişilerin yardım parası kesilecek: Bakanlık tek tek takibe aldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz