1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimleri Gerçekleştirildi

Van’da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimleri Gerçekleştirildi

service

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından organize edilen “İklim Değişikliğine Uyum Eğitimleri”nin üçüncü toplantısı Van’da gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlik, kentteki bir otelde yapıldı.

Toplantıda yerel paydaşların farkındalığını artırmak adına su kaynakları yönetimi, ulaşım, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemlerin yanı sıra eğitimde sektörel uyum seçenekleri gibi konular masaya yatırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı ve Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Atakan Çelebi gibi isimlerin de konuşma yaptığı eğitim programına, Van ve çevre illerden toplamda 48 temsilci katıldı.

İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Ömer Öztürk, söz konusu eğitimlerle 600 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Ayrıca, 2024-2030 yıllarını kapsayan iklim değişikliği uyum planının güncellendiğini de belirtti.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, iklim değişikliğinin Türkiye’nin farklı bölgelerini çeşitli şekillerde etkilediğini ifade etti. Van’da karşılaşılan üç ana sorunun sağanak yağışlar ve seller, uzun yıllardır süregelen kuraklık ve şehirleşmeye bağlı yeşil alan kaybı olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimleri Gerçekleştirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz