1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara’da İş ve İnşaat Makineleri İhracatına Ödül Yağdı

Ankara’da İş ve İnşaat Makineleri İhracatına Ödül Yağdı

service

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde iş ve inşaat makineleri sektörüne dair önemli bilgiler paylaştı.

Ağar, 2023 yılı itibarıyla iş ve inşaat makineleri ihracatının %16,3’lük bir artışla 3 milyar dolar seviyelerine ulaştığını bildirdi. Ocak – Ağustos döneminde ise bu rakam yaklaşık 2 milyar dolar olarak kaydedildi.

OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) tarafından gerçekleştirilen “2023 İhracat Ödülleri” töreni, OSTİM Konferans Salonu’nda yapıldı. Törenin açılışında Bakan Yardımcısı Ağar, gerçekleştirdikleri projelerle, KOBİ’lerin küresel rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın yüksek teknolojiye dayanan ihracat payının %13 olduğunu belirtti. Bu oranın %3,8 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkat çekti.

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM’in çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara ev sahipliği yaptığını ve sektörel kümelenmeye büyük önem verdiklerini dile getirdi. İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Saraçoğlu, kümelenmenin sektör ihracatının %60’ını sağladığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da İş ve İnşaat Makineleri İhracatına Ödül Yağdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz