1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İmamoğlu ve Kurum ‘Arsa Takasını’ Görüştü

İmamoğlu ve Kurum ‘Arsa Takasını’ Görüştü

featured
service

İki isim son olarak İstanbul Vaniköy’de yıkımı gerçekleştirilen villa konusunda karşı karşıya gelmişti. Ancak bu karşılıklı açıklamalar öncesinde iki ismin görüşmesine dair çalışmaların başladığı öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede iki ismin masasındaki gündem maddeleri arasında trampa olarak adlandırılan arsa takasları yer aldı. Çamlıca Kulesi gibi İBB arazisinde kurulu yapılar ve İBB arazisi olmayan yerlerde kurulu İBB yapılarının arazilerinin kurumlar arasında takası ele alındı. İki ismin üzerinde durduğu arazilerin takası konusunda olumlu bir ilerleme kaydedildi.

Öte yandan gündeme gelen konular arasında kentsel dönüşümde ortak çalışmaların yürütülmesi, kentsel dönüşümün hızlandırılması ve İstanbul’un depreme hazırlanması da yer aldı. Ayrıca Marmara Denizi’nin ve çevresinin korunmasına ilişkin atılacak adımlar da görüşmede gündeme geldi.

Belediyelerin SGK’ye olan borçları ve bu borçlara ilişkin yürütülecek süreçler ise gündeme gelmedi. Bakanlık ve İBB kaynakları SGK borçlarının başka bir bakanlığın alanı olduğuna dikkat çekerek, görüşmenin bu konu ile bağdaştırılamayacağına dikkat çekti.

Tarafların sorunlar yaşandıkça iletişim kanallarını açık tutma ve kurmaylar arası diyalogu koruma konusunda da fikir birliğine vardığı öğrenildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu ve Kurum ‘Arsa Takasını’ Görüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz